Facings

Inhoud

Wanneer is een facing een goede oplossing?

Een facing wordt meestal gemaakt door uw tandarts om esthetische redenen. Binnen THC Prinsenland worden alle voor- en nadelen van een facing uitgebreid met u besproken. Wanneer u snel een mooi, regelmatig gebit wilt kunt u kiezen voor facings.

Wat zijn facings?

Facings zijn porseleinen of composiet schildjes die op uw tanden worden gezet. Bij porselein moet er meestal wel een laagje van uw tanden worden weg geslepen omdat een facings minimaal een halve millimeter dik moet zijn. U moet zich dus wel realiseren dat er, bij de porseleinen variant en in mindere mate bij de composiet variant,  gezond tandweefsel opgeofferd wordt voor een esthetisch fraaier resultaat.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Een facing van composiet is in één behandeling door de tandarts aan te brengen. Een porseleinen facing wordt in een tandtechnisch laboratorium met de hand vervaardigd. Dat duurt ongeveer twee weken en u dient twee keer bij de tandarts te komen.

Porseleinen facing:

Tijdens de eerste afspraak bereidt de tandarts alles goed voor en wordt alle benodigde informatie verzameld. Er wordt eerst een dun laagje van de tand afgeslepen. Van deze afgeslepen situatie maakt de tandarts afdrukken. Met behulp van deze afdrukken kan de tandtechnieker een facing maken die exact aansluit op de beslepen tand. Bij THC Prinsenland geven we u altijd het advies om een bezoek te brengen aan onze tandtechnieker. Op deze manier krijgt u een esthetisch perfect product dat helemaal aansluit bij uw eigen wensen en eisen. Tijdens het tweede bezoek plaatst de tandarts vervolgens de facings. In de tussen liggende twee weken zorgen wij er uiteraard voor dat u een nette noodvoorziening krijgt. U hoeft niet met beslepen voortanden rond te lopen!

Composiet facing:

Een facing van composiet bestaat in principe uit hetzelfde soort materiaal als een gewone vulling. Bij THC Prinsenland gebruiken we voor voortanden echter speciaal voor voortanden ontwikkeld composiet. Op deze manier bereiken we een esthetisch optimaal resultaat. Bij deze toepassing wordt uw tand met een licht zuur behandeld zodat het vulmateriaal goed aan uw tand hecht. Laagje voor laagje maakt de tandarts vervolgens een facing die wat vorm en kleur betreft helemaal bij uw eigen gebit past.

Wat kost een facing?

Omdat wij de composietfacings helemaal zelf kunnen maken, zijn deze minder duur dan de porseleinen facings waarbij er aanvullende kosten zijn voor het werk in het tandtechnisch laboratorium. Voor een precieze begroting kunt u overleggen met uw tandarts.