Tanden poetsen

Tandenpoetsen instructie

tandenpoetsenTandenpoetsen is erg belangrijk voor goede mondhygiëne, hierdoor voorkomt u tandvleesontstekingen en tandplaque of tandplak. De fluoride in de tandpasta maken tanden sterk en voorkomen gaatjes. Belangrijk is de manier van tandenpoetsen. De tanden kun je op 2 manieren poetsen, handmatig en elektrisch.

Elektrisch tandenpoetsen of met de hand?

Dat is een veelgestelde vraag. Na onderzoek komen wetenschappers tot de volgende conclusie: De meeste elektrische tandenborstels poetsen bijna niet beter dan de handtandenborstel. Sommige elektrische tandenborstels verwijderen tandplak echter grondiger.

Als u klikt op één van video schermen, krijgt u een instructievideo te zien:

Handmatig tandenpoetsen

Kies een zachte borstel met een kleine borstelkop. Vervang de tandenborstel elke drie maanden of eerder als de haarbosjes uit elkaar gaan staan.

Elektrisch tandenpoetsen

De elektrische tandenborstel maakt de juiste poetsbeweging voor u. Zo kunt u zich beter concentreren op de plaatsing van de borstelkop in de mond. Poetsen met een elektrische tandenborstel betekent niet dat de gebitsverzorging verder ‘automatisch’ gaat. Bij het poetsen is het belangrijk dat u de borstel goed hanteert en zorgvuldig te werk gaat. Poetsen met een elektrische tandenborstel maakt flossen, stoken of ragen niet overbodig.